Anketa

Hoćete biti na dan šehida, 21 jun 2014, na Diviču?
 

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3 

Naši sponzori

Godisnjica
Autor Administrator   
Nedjelja, 13 April 2008 14:27
Zadnja subota u mjesecu Junu je predviđena za obilježavanje stradanja naših očeva, braće, komšija i prijatelja.

Tako je i ove godine zadnja subota šestog mjeseca, inače mjeseca stradanja Divičana, protekla u obilježavanju petnaeste godišnjice stradanja bošnjaka iz džemata Divič.

Ovu manifestaciju organizovao je Džematski odbor Divič u suradnji sa Medžlisom Islamske zajednice Zvornik. Na obilježavanje godišnjice stradanja odazvao se veliki broj vjernika, što iz džemata Divič, što iz okolnih povratničkih mjesta koji su došli zajedno sa nama da učenjem Tevhida i Mevluda obilježe godišnjicu stradanja i da se prisjetimo naših najmilijih i naravno, nikad ih ne zaboravimo, kao i način na koji su nestali, i da to ostavimo u emanet našoj mlađoj generaciji kako se njima nebi ništa slično dogodilo.
Tevhid i mevlud su proučili imami Medžlisa islamske zajednice Zvornik na čelu sa glavnim imamom Nurijom ef. čikarićem a nakon programa, prisutnima se prigodnim predavanjem obratio Meho ef. Hasanović.

Da podsjetimo da je obilježavanje godišnjice održano u prostorijama mekteba na Diviču, koji je taj dan bio pretjesan za posjetioce... tako da su mnogi potražili hladovinu na par mjesta... u prilogu vam donosimo i par fotografija sa obilježavanja godišnjice pa pogledajte i naravno dajte svoj komentar i sugestiju, kako bi sljedeća godišnjica bila bolje organizovana i posjećena, i ako Bog da obilježena u džamiji.


















 
 
©2010 stilpunkt & Divic.net