Članak je filtriran: subota, 09 Novembar 2019

subota, 09 Novembar 2019 18:51

Dug za vodu - MZ Divič

Poruka predsjednika mjesne zajednice Divič:

Postovani divičani. Obavještavam vas da sam u prisustvu još dvojice naših komšija razgovarao sa direktorom vodovoda i komunalija. Direktor nas je obavjestio da oni u skorije vrijeme šalju ljude na Divič kako bi obišli sve kuće koje su priključene na bazen, te će tom prilikom sanirati i sve kvarove kako u buduće voda iz bazena ne bi odlazila, osim do potrošaća koji su isključivo vezani za bazen, tako da bi mjesečni račun za struju bio dosta manji. Takođe nas je uputio da krenemo u proces legalizacije objekta kako bi oni mogli preuzeti objekat. Molim vas drage komšije da što je moguće prije skupimo sredstva, kako bi otplatili dug. Nadam se da ćete spoznati vrijednost ovoga projekta, te dati svoj doprinos kako bi uz Božiju pomoć, ovaj projekat priveli kraju. Zahvaljujem vam.

U ime udruženja građana Diviča ja bih dodao sljedeće.

Zatvaranjem vode zbog duga na pumpi pogođene su naše nene naše majke. Pogođeni su oni koji sebi nisu u stanju obezbjediti vodu na neki drugi način. Pozivam sve Divičane da stanu na jednu sekundu i razmisle o ovome. Smatram našom obavezom da ovaj novac skupimo u što kraćem roku. Pozivam vas da se odazovete ovom pozivu i donirate onoliko koliko možete kako bi vratili dug. 

Dug iznosi 4958,5 KM na dan 30-09-2019. 

Donacije za dug za struju na pumpi za vodu možete uplatiti kod hadžije Amira Hadžiavdića na Diviču što je i najjeftiniji način. Uplate na račun elektrodistribucije ili na račun udruženja koštaju. U svakom slučaju pri uplati na račun elektrodistribucije unesite broj računa 238018604-9/2019. Za uplate na račun udruženja navedite da je uplata za dug za struju.

U prilogu vidite listu dosadašnjih donacija, račun za dug za struju na pumpi, račun za uplate elektrodistribuciji i račun udruženja građana Diviča.  

Nadalje su prikazani svi potrošaci vode priključeni na pumpu. Ukoliko smatrate da nebi trebali biti na ovom spisku ili da nedostajete na ovom spisku obavijestite hadžiju Amira koji je na zadnjoj slici ovog spiska ostavio i svoj broj telefona.

Učitava se ...

Dug za vodu - M...
Dug za vodu - MZ Divič
NovaBanka-za up...
NovaBanka-za uplate iz inostranstva
Račun udruženja...
Račun udruženja - UGD
Na pumpi 1
Na pumpi 1
Na pumpi 2
Na pumpi 2
Na pumpi 3
Na pumpi 3
Na pumpi 4
Na pumpi 4
Skica
Skica

Objavljeno u Obavještenja

O udruženju

  • Raniji pokušaji organiziranja i rada sličnih udruženja na Diviču nisu zaživila. Počevši od mjesne zajednice pa na dalje ispostavilo se da kada se aktivnosti svedu na dobrovoljni rad i na samo jednu osobu, kako je to do sada bio slučaj, rezultati su gotovo pa nikakvi. Mi moramo iz ovoga izvući pouku i postaviti naše udruženje na taj način da nam se nedesi slična sudbina.

    Pročitaj više...

Račun udruženja

Transakcijski račun za uplate iz BiH:

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina
1610000142870050

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: Raiffeisen BANK dd BiH
Banks address: Zmaja od Bosne bb 71000 Sarajevo
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN: BA391610000142870050

Full benefic. name: Dijsapora za odrz povratak i reg
Full benefic. address: Divic

Svrha: Članarina ili navesti naziv projekta