Članak je filtriran: subota, 14 Decembar 2019

subota, 14 Decembar 2019 18:26

Ležeći policajci

RAPORT

Na inicijativu mnogih građana Diviča, sredinom prošle godine, smo se angažovali kako bi djelimično riješili problem prebrze vožnje na potezu od ulaza u Divič do košarkaškog igrališta. Pogotovo u ljetnom periodu kada je frenkvencija saobraćaja na Diviču veća a i broj posjeta a i stanovnika Diviča se znatno uveća šansa da se desi nesreća je znatno veća a sve usljed prebrze vožnje. Obavili smo razgovore s predstavnicima gradske vlasti koji su obećali da će na Diviču na dvije lokacije postaviti ležeće policajce. U proteklom mjesecu se to i desilo. I pored ovoga pozivamo sve vozače da ne voze brže od 30 kilometara na sat kroz Divič. Nadamo se da će ove mjere uveliko smanjiti šansu nesreća na Diviču što je i krajnji cilj ove inicijative. 

 

REALIZACIJA

Projekat je realizovan u datom roku. 

 

PROJEKAT

Ležeći policajci.   

 

PRIJEDLOG

Postavljanje ležećih policajaca s ciljem sigurnijeg odvijanja saobraćaja na pravcu od ulaza u Divič do košarkaškog igrališta. 

IMG_6566
IMG_6566
IMG_6567
IMG_6567

 

Objavljeno u Raport

O udruženju

  • Raniji pokušaji organiziranja i rada sličnih udruženja na Diviču nisu zaživila. Počevši od mjesne zajednice pa na dalje ispostavilo se da kada se aktivnosti svedu na dobrovoljni rad i na samo jednu osobu, kako je to do sada bio slučaj, rezultati su gotovo pa nikakvi. Mi moramo iz ovoga izvući pouku i postaviti naše udruženje na taj način da nam se nedesi slična sudbina.

    Pročitaj više...

Račun udruženja

Transakcijski račun za uplate iz BiH:

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina
1610000142870050

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: Raiffeisen BANK dd BiH
Banks address: Zmaja od Bosne bb 71000 Sarajevo
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN: BA391610000142870050

Full benefic. name: Dijsapora za odrz povratak i reg
Full benefic. address: Divic

Svrha: Članarina ili navesti naziv projekta