Printaj ovu stranu

Nastavak rješavanja problema sa pumpom za vodu

Obavještenje,

U sljedećoj sedmici, od 9-12-2019 preduzeće za vodu i komunalije obilazit će mjerna mjesta (šahte) svih korisnika vode sa bazena tj. gornji i donji red kuća na putu Zvornik Sarajevo. Mole se svi građani Diviča koji su na bazenu a istovremeno i na gradskom vodovodu da omoguće firmi nesmetan rad s tim što će svako po volji da odredi da li će biti priključen na bazen ili na gradski vodovod kako bi se riješili kružnog toka vode koji nam pravi veoma visok mjesečni račun. Račun za struju na pumpi se kreće između 70 i 100 KM mjesečno što je naravno previše. Račun bi trebao biti znatno manji. 

Unaprijed hvala.

Predsjednik mjesne zajednice Divič

Samir Kapidžić   

 

Od uključivanja pumpe pa do danas imali smo par problema koje je hadžija Amir Hadžiavdić riješio. Uspostavilo se da bazen ne radi a razlog je bila pokvarena sklopka koju je hadžija promjenio. Sklopka je koštala 29 KM. Nadalje hadžija je kupio i katanac za objekat gdje se nalazi pumpa koji je koštao 3 KM.

U narednom periodu slijede i dalje aktivnosti na legalizaciji objekata a prvi korak je probavljanje projektne dokumentacije.

U prilogu slika sklopke i računi.  

IMG_6440
IMG_6440
IMG_6442
IMG_6442
IMG_6458
IMG_6458

Učitava se ...

 

Zadnji put promjenjen subota, 07 Decembar 2019 15:10
Administrator

Administrator.

Posljednje od Administrator

Prijavi se pa komentiraj