Anketa

Hoćete biti na dan šehida, 21 jun 2014, na Diviču?
 

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Naši sponzori

Divič - Sapna, srijeda 29-03-2006
Autor Administrator   
Srijeda, 12 Maj 2004 11:54

DIVIč, 29. mart (divic.net) -

U derbi susretu mjeseca marta nogometne Podrinjske lige BiH Sapna je danas savladala Divič sa 4:2 (2:0).

Strijelci su bili četvorica iz Sapne i dvojica iz Diviča.

Susret je na stadionu Diviča, pred oko 100 gledalaca, sudio neko u kožnoj jakni iz Sapne (kao što se vidi i na slikama).

Divič: jedanaestorica iz Diviča.

Sapna: jedanaestorica iz Sapne.

Izmjene su se vršile kao na rukometu iz razumljivih razloga.


Nogometaši Sapne koji se inače bore za ulazak u Federalnu ligu (trenutno igaraju u regionalnoj Tuzlanskoj ligi) su krenuli ostro od samoga početka.
Nasi momci uz podrsku s klupe su pokusavali da se organizuju i smire utakmicu po uzoru na Italijane branili su se sa 5 igača, sa jakim veznim redom gdje su planirali voditi bitku u svakom duelu za loptu sa Sapnom.

česti napadi Sapne urodili su plodom oko 15 minute kad su jednu ubačenu loptu sa strane uspjeli poslati u mrezu naseg nemocnog vratara, 1 : 0 za Sapnu.

Nasi momci ipak nisu poklekli zbog ranog vodstva gostiju vec su uspijeli uspostaviti ravnotezu u utakmici tako da su čak i kreirali par polusansi.

Nedostatak treninga kod nasi momaka rezultiralo je do relativno brzog pada koncetracije sto su nasi gosti iskoristili da pred sami kraj prvog poluvremena povise vodstvo na 2 : 0.

U poluvremenu je nas trener koristio svo svoje znanje da motivise nase momke. Pokoje dobacivanje sa strane navijača Diviča na racun naseg trenera nije omelo naseg stručnjaka da krajnje profesionalno odradi svoj posao i spremi nase momke za drugo poluvrijeme.

Pocetak drugog poluvremena je bio gotovo isti kao i početak prvog poluvremena. Siloviti napadi Sapne i junačka odbrana Diviča. Nasi momci su kreirali vise prilika nego u prvom poluvremenu al bez pravog zavrsetka. Vise kondicije kod nasih gostiju rezultiralo je u terenskoj nadmoci sto u je u drugoj polovini drugog poluvremena rezultiralo sa jos jednim golom, 3 :0 za Sapnu. Nedugo zatim Sapna postiže jos jedan gol. Tek tada nasi momci krecu u napad. Preokret se osjeca u zraku. Nasi napadaju svom silinom ponekad svi zajedno sto konacno rezultira u pogodku 1 : 4 za Sapnu. Ubrzo zatim slijedi i 2 : 4 i jos par sansi za treći gol. Nazalost premalo vremna je ostalo da se vise promijeni bilo sta. Moramo priznati da su nasi gosti pobijedili zasluzeno. Zahvaljujemo se nasim dragim gostima iz Sapne i nadamo se da ce ponovnom doci na Divič da dijele mejdan sa nama. A mi cemo se potruditi da him sljedeci put pružimo bolju partiju fudbala.


Izvjestaj pripremio jedan od vasih Administratora.


Pozivamo one koji su to u mogucnosti da pomognu nase fudbalere. Iz slika mozete vidjeti da him treba sva oprema. Dresovi, gaće, štucne, kopačke, lopte i sve drugo neophodno za fudbal je uvijek dobro došlo. Pa ko moze da pomogne bujrum.
 
©2010 stilpunkt & Divic.net