Anketa

Hoćete biti na dan šehida, 21 jun 2014, na Diviču?
 

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 2 

Naši sponzori

Revijalna utakmica-Divic
Autor Administrator   
Petak, 08 Maj 2009 12:28

ZVIJEZDE BH. FUDBALA U ZAVICAJU

U utorak , 02. juna 2009. godine,  na stadionu Mladosti u povratnickom naselju Divic kod Zvornika , bice održana revijalna nogometna utakmica  Drina 93.- Mladost Divic.  Za ekipu Drine 93. nastupice i aktuelni reprezentativci BiH  koji su porijeklom iz Podrinja, Samir Muratovic, Vedad Ibiševic , Sejad Salihovic, Miralem Pjanic i drugi , koji su potvrdili svoj dolazak .Cijeli dogadjaj održava se pod nazivom „Zvijezde BH. fudbala u zavicaju“.

S obzirom na planetarnu  popularnost ovih  fudbalera, i njihovu želju da na ovaj nacin pomognu zavicaju  koji je suocen sa poznatim problemima koji muce povratnicke krajeve ,  smatramo cijeli dogadjaj kao jedan od  najznacajnijih vidova podrške brojnim povratnicima u Podrinju do sada. Takodje , u ekipi Drine igrace oni fudbaleri koji su obnovili rad kluba  u ratnom periodu u izbjeglištvu u Tuzli i doveli je do Premijer lige BiH. Mladost sa Divica je jedan od rijetkih fudbalskih klubova u Podrinju koji je obnovio rad , takmici se u tamošnjim ligama ,a igracki kadar uglavnom cine Bošnjaci. 
Ocekuje se da ce revijalna utakmica izazvati veliku pažnju naše javnosti kroz prisustvo mnogobrojnih gledalaca   , a duža reportaža sa dogadjaja ce biti objavljena na  programima  NTV Hayat Sarajevo i RTV TK Tuzla .

Kontakt osoba : Nedžad Hasanovic , mob-061 193 947

{mosimage}

 
©2010 stilpunkt & Divic.net