Anketa

Hoćete biti na dan šehida, 21 jun 2014, na Diviču?
 

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1 

Naši sponzori

Džeko zabija golove i u Diviču
Autor Administrator   
Utorak, 02 Juni 2009 23:06
Šest igrača bh. nacionalnog tima odigralo je na stadionu u Diviču kod Zvornika simbolični revijalni meč koji je organizovan kao znak podrške povratnicima u ovo mjesto u istočnoj Bosni.
Klubovi Drina '93 i Mladost iz Diviča u utorak su na stadionu pored jezera odmjerili snage u susretu nazvanom "Zvijezde bh. fudbala u zavičaju". Nogometne zvijezde obećale su pomoći povratničkom naselju na onaj način na koji to mogu učiniti, a današnja utakmica podstrek je mladim naraštajima da se uključe u lokalne sportske klubove.

Samir Muratović, igrač austrijskog Šturma, rođen je u obližnjem selu Snagovo.

"Prije rata moje selo je bilo prelijepo mjesto za život. Sada je poznato po masovnim grobnicama i teškom životu povratnika. Nadam se da će događaji kao što je ovaj pomoći ljudima da se vrate normalnom životu", poručio je bh. reprezentativac.

Među zvijezdama koje su svojim potezima počastile sve prisutne bili su Edin Džeko iz Wolfsburga, Sejad Salihović iz Hoffenheima, Miralem Pjanić iz Olympic Lyona, Said Huseinović iz Werdera, trenutno na posudbi u Kajzeslauternu, te Elvir Rahimić iz moskovske CSKA. Zvjezdan Misimović, koji je također planiran kao jedan od učesnika, morao je propustiti susret zbog povrede i terapija kojima je podvrgnut.

 
Pogledajte video:


ćirini "zmajevi" sutra će se okupiti u Sarajevu kako bi se pripremili za nadolazeću revijalnu utakmicu protiv selekcije novinara koja se igra u petak, 5. juna, na stadionu Asim Ferhatović - Hase. Naredna pripremna utakmica našeg A tima igra se u Francuskoj protiv Omana 9. juna.

Nogometna reprezentacija BiH prijateljski susret protiv selekcije Uzbekistana okončala je bez golova.

Utakmicom u malom mjestu Divič velike zvijezde evropskog fudbala pokazale su kako bez obzira na svoj trenutni status ne zaboravljaju zemlju iz koje dolaze i za razliku od umišljenih veličina pokazali šta znači biti veliki igrač i veliki čovjek.
(izvor: Sarajevo-x.com)
 
©2010 stilpunkt & Divic.net