Anketa

Hoćete biti na dan šehida, 21 jun 2014, na Diviču?
 

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6 

Naši sponzori

Historija fudbala na Diviču
Autor Administrator   
Nedjelja, 13 April 2008 13:53

Svakodnevno pratim i pravo se obradujem kada nadjem nesto novo na nasoj
stranici. Drago mi je da je i sport dosao na red izmedju ostalog i fudbal.
Posebno mi je drago da nisam zaboravljen i da ste se sjetili i mene mada je tu bilo jos vrsnih fudbalera. Razlog mog pisanja je nekoliko korekcija koje zelim napisati posto sam bio aktivni ucesnik te zlatne generacije vec kao junior. Prisjetimo se kvalifikacione utakmice protiv ekipe"Ozren" Bosansko petrovo selo za ulazak u ZONU grupa Sjeveroistok.

U Zvorniku 5:0 ili 5:1 za nas a u Bos. petrovom selu 3:1 ili 4:1 za njih. Na terenu je bio pravi Djehenem . Prije utakmice su ziletom posjekli ruku nasem Picanu tako sto je jedan od njih stavio zilet u ruku i fol se zelio pozdraviti sa Picanom sto nas je sve uznemirilo. Prvih 15 minuta utakmice 3:0 za njih. Mozete zamisliti sta se desavalo u mojoj glavi. Sta ce biti u slijedecih 75 minuta. Sudija sudi 2 penala jedan su pogodili a drugi Pinjo brani sto je dalo krila svima nama tako da smo sacuuvali prednost iz Zvornika i plasirali se i ZONSKU LIGU (cetvrta liga u Jugoslaviji).
Svakog ponedeljka u Sportu izlazio je izvjestaj sa nasih utakmica. Za ovu utakmicu je vrlo vazno napomenuti da autobus kojim se prevozila nasa publika dva puta kvario tako da neki nisu vidjeli nista od utakmice a za tim zale i danasNa kraju ovog sjecanja zelim pomenuti njihovog golmanan koji nas je branio od svojih igraca i po meni zasluzio fer-play. U vasem tekstu se pominje regionalna liga sjeveroistok. Treba ispraviti u zona (sjeveroistok 4.liga u Jugoslaviji). Iz ove lige prvak je isao u republicku ligu BiH. Sa nama u toj ligi (zoni) su bili npr.
Bratunac, Srebrenica, Vlasenica, Banovici, Zivinice, Lukavac, Bukinje, Janja, Dvorovi, Brcko 72 i drugi a kasnije su usli Lipnica Puracic Milici Kalesija Simin Han i drugi.
Ukoliko bude pitanja spreman sam ako znam odmah odgovoriti.

Mahsuz selam svima Divicanima ma gdje bili.

Ahmet Tuhcic (Ahmo)

 
©2010 stilpunkt & Divic.net