Članak je filtriran: srijeda, 05 Maj 2021

Poštovani članovi i simpatizeri udruženja građana Divič,

Esselamu alejkum, 

Protekla godina je bila godina puna izazova zbog COVID-19 pandemije ali za naše udruženje i jedna od najproduktivnijih godina do sada.

Naše aktivnosti iz 2019 godine su rezultirale u početku realizacije projekta rekonstrukcije vodovodne mreže, asfaltiranja skoro svih ulica i sokaka na Diviču i uređivanjem obale na potezu od Buruna u dužini od nekih 180 metara. Ujedno smo radili na sređivanju i opremanju dva objekta koja se koriste za vodosnabdijevanje Diviča a s ciljem da isti budu preuzeti na upravljanje od strane firme vodovod i kanalizacija iz Zvornika.

Ovo ljeto planiramo ako Bog da završiti sve započete projekte. Svi projekti su u poodmakloj fazi tako da što se tiče vodovodne mreže imamo još par sokaka koje treba završiti a isto se odnosi i na asflatiranje. Što se tiče objekata za vodosnabdijevanje Diviča i tu smo u završnoj fazi u kojoj je još samo neophodno da firma vodovod i kanalizacija i zvanično objekte preuzme na upravljanje. Obala je isto tako već pred kraj realizacije s tim da imamo uvjeravanja izvodžaća da će s ljepšim vremenom i ostatak radova biti previden kraju.

Rezultati koje postižemo su evidentni. Zahvaljujući mnogima koji su odvojili svoje vrijeme i novac za vrlo kratko vrijeme smo odradili projekte koji će sigurno potrajati 2-3 generacije. Ovo je dokaz da kada svi mi na svoj način damo svoj doprinos za projekte na Diviču sve bude moguće. Iskreno se nadamo da ćemo ovako postupati i djelovati i u budućnosti.

Rad i aktivnosti udruženja su uvjetovani sredstvima s kojim raspolažemo. Glavnica naših sredstava dolazi od članarine dok za velike projekte kao što su ovi apliciramo na razne fondove u različitim institucijama i na donacije našeg domicilnog stanovništva i naše dijspore ali isto tako i našeg naroda koji želi biti dio ovako velikih i hajirli projekata.

Sredstva s kojim mi raspolažemo koristimo za izradu projektne dokumentacije i za sufinansiranje nekih projekata za koje nisu potrebna velika sredstva. Ovdje bi istakao dva objekta za vodosnabdijevanje koje smo u proteklih dvije godine finansirali u visini od 5000 KM kako bi u konačnici bili preuzeti na upravljanje od strane firme vodovod i kanalizacije iz Zvornika. U više navrata smo vraćali dug za struju kako pumpa za vodu nebi bila isključena. Sada smo u fazi da ovaj problem riješimo za sva vremena.

Pored ovih aktivnosti mi radimo na održavanju zelenih površina, održavanju čistoće na Diviču i na održavanju ulične rasvijete. Uvijek smo finansijski podržavali sportska i kulturna deševanja na Diviču a i druge projekte socijalnog karaktera. Pomagali smo socijanlo ugroženim, studentima, školi na Diviču što finansijski što kroz posredovanje kod gradskih vlasti Zvornika za beneficije koje sljeduju ove grupe.

U zadnje dvije godine smo imali vrlo skroman priliv sredstva što je direktna posljedica situacije sa COVID-19 pandemijom. S toga bi iskoristio priliku da vas pozovem da uplatite vašu članarinu ili da se učlanite u udruženje ako to već niste. Napomenuo bi još da je članarina za stanovništvo u BiH 5KM mjesečno ili 60KM godišnje dok je članarina za sve koji žive van BiH 10 eura mjesečno ili 120 eura za godinu dana. Za više informacije pogledajte link:

http://www.Divič.net/ugd/ba/udruženje/racun.html

Najjeftiniji način uplate članarine je kod našeg blagajnika Adnana Tuhčića. Uplata na račun iz inostranstva nosi sa sobom i troškove transakcije pa tako da ako ste u mogućnosti najbolje bi bilo uplatiti direktno kod blagajnika.

Planirani projekti:

  1. Uređenje Šehidskog Mezarja Na Diviču

http://www.divic.net/ugd/ba/udruzenje/obavjestenja/uredenje-sehidskog-mezarja-na-divicu.html

  1. Ulična LED rasvjeta
  2. Igralište za djecu
  3. Stadion i objekat uz stadion

Za sve gore navedene projekte možete donirati. Posebno vam skrećem pažnju na projekat uređenja šehidskog mezarja.

S poštovanjem,

Udruženje Građana Divič

 

Objavljeno u Obavještenja

O udruženju

  • Raniji pokušaji organiziranja i rada sličnih udruženja na Diviču nisu zaživila. Počevši od mjesne zajednice pa na dalje ispostavilo se da kada se aktivnosti svedu na dobrovoljni rad i na samo jednu osobu, kako je to do sada bio slučaj, rezultati su gotovo pa nikakvi. Mi moramo iz ovoga izvući pouku i postaviti naše udruženje na taj način da nam se nedesi slična sudbina.

    Pročitaj više...

Račun udruženja

Transakcijski račun za uplate iz BiH:

Raiffeisen BANK dd Bosna i Hercegovina
1610000142870050

Za uplate iz inostranstva:

Beneficiary bank: Raiffeisen BANK dd BiH
Banks address: Zmaja od Bosne bb 71000 Sarajevo
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN: BA391610000142870050

Full benefic. name: Dijsapora za odrz povratak i reg
Full benefic. address: Divic

Svrha: Članarina ili navesti naziv projekta