Anketa

Hoćete biti na dan šehida, 21 jun 2014, na Diviču?
 

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4 

Naši sponzori

Zvornik domaćin Sedmog državnog prvenstva
Autor Administrator   
Utorak, 29 Juli 2008 11:16
Zvornik domaćin Sedmog državnog prvenstva u kajaku i kanuu koje će se održati 25. do 27. jula 2008. godine

 

 

Izvršni odbor Kajakaškog saveza BiH na sjednici održanoj u utorak, 25. marta, u Novom gradu, donio je jednoglasnu odluku da se Sedmo državno prvenstvo u kajaku i kanuu na mirnim vodama 2008. godine održi u Zvorniku. Domaćin prvenstva, koje će se održati 25. do 27. jula je UG Sportovi na vodi „Drina“ Zvornik. Zbog izuzetnih potencijala Zvorničkog jezera i iskustava u dosadašnjim sličnim manifestacijama, državnog i međunarodnog ranga, organizacija ovog velikog sportskog događaja je dodijeljena Zvorniku.

 

"Zaista smo obradovani ovom viješću i učinićemo sve, kao i do sada, da ovo prvenstvo na Zvorničkom jezeru, u Diviču bude organizovano na vrhunskom nivou – izjavio je Mustafa Tuhčić, predsjednik UG sportovi na vodi Kajak kanu klub „Drina“ Zvornik. Osim sportskog karaktera, ova manifestacija, od državnog značaja, predstavlja izuzetan doprinos stvaranju ambijenta suživota i tolerancije na području Zvornika i u cijelom Podrinju.

 

Zadovoljstvo u klubu je tim veće, jer su članovi Izvršnog odbora izabrali Zvornik u konkurenciji sa Jajcem i Brčko Distriktom, koji imaju, također, izuzetne potencijale za kvalitetna takmičenja na mirnim vodama.

 

Pripreme za održavanje ovakve smotre sporta i promocije pozitivnih vrijednosti na Drini počele su već nakon prošlogodišnjeg Prvog međunarodnog prvenstva u kajaku i kanuu na mirnim vodama koje je održano u Zvorniku, i koje će ostati u trajnom sjećanju sudionicima iz svih dijelova BiH i inostranstva koji su bili dio ove manifestacije.

 
©2010 stilpunkt & Divic.net